Blog creat a clase de Biologia, per la Mar i la Tània.

dijous, 13 de maig del 2010

Truita a la Catalana.


El primer que et dira un senyor gran del poble quan li preguntis per com es cuina la truita de riu al poble, et dira a la Catalana. Les mestresses de casa la cuinaven daquesta manera antigament cada any per la festa major, i sen feia un concurs, però si preguntes algun ansia del poble, et dirà sense cap tipus de dupte, i vigilant que la seva dona no ho senti, que la millor cuinar de la "trucha" a la Catalana, ere la Remei de casa Peroi, esperò que mantingeu el secret!

Aquì els deixo amb la recepta, per si algu s'anime a preparar-la.

Ingredients
8 truites de riu
50 g de pinyons pelats
200 g mantega
50 g panses
200 g fulles d’espinacs
1 copa de vi blanc
300 g farina

Elaboració:

1. Netegem les truites, obertes de la panxa i les salpebrem.

2. A una paella, hi posem una mica d'oli, una mica de mantega i saltem les panses, els pinyons i els espinacs durant 2 o 3 minuts. Hi afegim una mica de sal i un polsim de pebre.

3. Obrim la truita, la salpebrem i ja la podem farcir amb els ingredients que hem saltat.

4. Un cop farcida, la tanquem bé i l'emboliquem amb la cansalada.

Enfarinem la truita i la posem al foc amb mantega fins que quedi ben rossa.

5. Llavors, la girem , hi afegim les panses, els pinyons i els espinacs que ens han sobrat i un got de vi blanc.

6. Un cop cuita per l'altra banda, la posem 4 o 5 minuts al forn a 170 graus i ja la podem servir.


(i com diuen el secret no sesplica, però esta en el remenar i fer-lo amb molt d'amor)
BON PROFIT!

1 comentari: