Blog creat a clase de Biologia, per la Mar i la Tània.

dimarts, 4 de maig del 2010

La fauna de Llavorsí.




Llavorsí te una fauna pròpia de alta muntanya catalana. Són espècies perfectament adaptades al fred com ara la perdiu blanca, l'isard i l'ermini. Una mica més avall, trobem espècies d'hàbitat forestal (algunes d'elles molt amenaçades) com el gall fer, el mussol pirinenc, diferents tipus d'ocell fuster, el cabirol, la daina i moltes altres que podran ser vistes amb un mica de sort. En realitat, a causa de la gran superfície ocupada a la comarca per boscos de pi roig i avetoses, és on es troba la major població de gall fer de l'estat espanyol, així com nombrosos paratges on es refugien els darrers óssos bruns de la serra pirinenca.

En les vessants solejades, la perdiu xerra, la llebre, el senglar i el cérvol, entre altres, dominen la fauna vinculada als matolls i altres arbustos, així com una llista important d'espècies d'ocells i mamífers carnívors de mesura mitjana.

Molt a prop del poble, els boscos caducifolis i els cada vegada més escassos prats i pastures d'hivern seran l'hàbitat característic de les espècies de caràcter centreeuropeu com són el pinsà i l'au, entre altres. Al riu la truita comuna, la merla aquàtic i alguna llúdriga són presents.
Compte amb els óssos! Afirmen els habitants de Llavorsí, es veu que una vegada, un investigador va fotografiar un ós a 480metres de l’església del municipi. No només això, sinó que s’han vist óssos a 280 metres de l’Hotel “Riberies” a les afores del centre del Poble.

Finalment, la població d'aus rapinyaires espècies com el voltor, el trencalòs i l'àguila reial volaran alt sobre els cims a la recerca de menjar

2 comentaris:

  1. Ups! les dos imatges ultimes queden mol petitones, buno es igual. Demà ja ho arreglar-em.

    MAR.

    ResponElimina
  2. Molt bé!!! Aneu fent entrades, això és important!!! Fotos vostres??? Si ho són m´ho heu de dir. Ara, una mica més de geologia: modelatge fluvial per exemple

    ResponElimina