Blog creat a clase de Biologia, per la Mar i la Tània.

dilluns, 19 d’abril del 2010

La vegetació i la fauna de Llavorsí.

El paisatge i la vegetació varía segons la cituació geográfica en que es concentra el poble, però es caracteritza per tenir marcat un clima continental mediterrani. En general, es tracta de una zona molt ben concervada ja que hi ha poc impacte de les activitats humanes en el territori.

La vall de la Noguera Pallaresa té una gran extenció de montanya. En aquesta vall exsiteix també pinedes de pi roig, afloraments rocosos, prats de doll, boscos d'abres de fulla caduca i alguns boscos de ribera.

La vall de Baiasca es un dels espais naturals més rellevants de la zona. ES tracta de una petita conca hidrográfica (denominada " lo Clot" ) que conta amb extensos boscos de confíferes (pi negre, pi silvestre, abets) y amb boscos de roures i bedolls.

Finalment, l'extrem meridional del municipi coincideix amb part de dos espais naturals de gran interès: el tram inferior de la vall de Santa Magdalena (Romadriu), dominat per alzinars, afloraments rocosos, rouredes i pinedes de pi roig, i el vessant nord del Massís de l'Orri (Montenartró) amb extensos boscos de pi negre i avet.
Els diversos espais naturals del municipi de Llavorsí es caracteritzen per la tranquil·litat que ha permès l'existència d'espècies escasses en el conjunt de Catalunya, con el gat salvatge, la llúdriga (present a la Noguera Pallaresa), la daina (amb un important nucli a la vall de Baiasca), l'àgila reial, el gall fer i el mussol pirinenc. Com que el municipi que es troba a menor altitud, compta també amb espècies mediterrànies escasses a l'alta muntanya, com l'oriol i la puput. El trencalòs és un visitant freqüent que s'observa en diverses zones del municipi.

CAl destacar les restes de dues fargues, un molí hidràulic a Llavorsí, nombrosos murs de pedra seca, i altres elements d'interès històric i cultural.

4 comentaris:

  1. Està molt bé el bloc! Pero crec que s'hauria d'anomenar "Lo nostre riu" i podrieu parla de les fosses de la guerra civil ke ia a llavorsi i també voldria dir que el bosc de Baiasca es molt ric en bolets (sobretot ceps) que amb pernil ibèric estan molt bons! Ho podeu provar quan es l'època a l'hotel pessets jejeje :P

    ResponElimina
  2. eiii!!!
    passo ràpid que tenim molta feina a la nostra website!

    un bexitooo!!!! :P :)

    molt majo el blog! ;)













    xo el nostres més, eh..... tu has vist la nostra foto de perfil?? quins pivonazos...

    ResponElimina